Máj
20

Gyomirtás egyszerűen

Gyomirtás, brrr. Kapálás, igen, a világbéke érdekében. De mi van, ha a díszkő között nőtt ki az a nyomorult gaz. Ilyenkor jön a térdelés és a késsel való kipiszkálás, mondjuk több tíz négyzetméteren át, hát köszi, inkább nőjön ki a gyom, de hogy én ezt nem csinálom tuti. Dehogynem csinálom, mit szólnak a szomszédok, ha én nem állok be a sorba. :) Egyszer Férj sváb nagyijánál voltunk Ófaluban és nem volt más, mint hogy mi nyírjuk le a füvet és gyomláljuk ki az árkot, ami a ház előtt volt. Én részem a gyomlálás volt. Férj, akkor még csak barát státuszban, füvet nyírt. Mivel új voltam a faluba, így én voltam aznap délelőtt a helyi nevezetesség.

Teljes bejegyzés >>

Máj
10

Spórolás: kezdd el még ma!

A legtöbb változást igénylő elhatározás legnehezebb lépése a kezdés. Már évek óta tudod, hogy le kellene szokni a dohányzásról, de nincs erőd letenni a cigarettát. Le kellene fogyni 10 kilót, de nincs lelkierőd nekiállni a diétának. Pedig a kezdeti pár napos szenvedés után már jön a jutalom is magától. El kezded élvezni, hogy jobban kapsz levegőt, hogy nem kell megállni félúton a lépcsőházban, nem füstös minden ruhád, vagy éppen beleférsz a tavaly kihízott kedvenc nadrágodba. Azonban a jutalomig szenvedésen át vezet az út és sokakat ez tántorít el a kezdéstől és ezért fosztják meg magukat a siker örömétől. Nincs ez másként a pénzügyek területén sem.

Teljes bejegyzés >>

Máj
2

Duguláselhárítás házilag

Apukám duguláselhárítással foglalkozik, így adott volt, hogy korán elsajátítom a duguláselhárítás fortélyait, mivel a cipész cipője lukas a duguláselhárító lányának pedig mindig eldugul a lefolyója. Így aztán én veszem kezembe a dolgokat, amíg apám meg nem oldja. Simán szétszedem a szifont is. Na jó, azért idáig ne menjünk el, mert aztán a tömítés elcsúszik, ezt hagyjuk a férfiakra, és ha rosszul teszik össze, legalább nem mi leszünk a hibások. ;)

Teljes bejegyzés >>

Ápr
24

Bolti súrolószer helyett – a szódabikarbóna csodákra képes

Olyan baromi nagy szerencsém van, hogy itt a bérelt kégliben fehér mosogatóm van. A házat kb. a nyolcvanas évek elején építették és azóta itt van. Már sokszor gondolkoztam rajta, hogy aki ezt a formátumot kitalálta, azt arra kötelezném, hogy egész életében vakargassa róla a piszkot, mert minden meglátszik rajta, meg még rondábbakat is gondoltam vele kapcsolatban, de azt nem írnám ide le. Mielőtt mindent bevágok a mosogatógépbe, azelőtt itt parkolnak a mosatlan edények, ide kerül a nagy piszok a lábosokról, és van, hogy elég sok minden összegyűlik az alján. Nem vagyok egy tühtig típus és van amikor kerülöm a mosogatóval találkozást rendesen, csak amikor már nagyon nagy halom gyűlt össze, akkor nyúlok hozzá. Középen meg van egy kis mélyedés, a szárító és a mosogatótál között, minek, még nem jöttem rá. Ebben pedig egy műanyag betét, na ez még undorítóbban néz ki, penészes is szokott lenni...

Teljes bejegyzés >>

Ápr
23

Pénzügyek a házasságban

A válások közel 90%-a közvetlenül, vagy közvetve az anyagi problémák miatt van, mégis ez az egyik legfontosabb terület, ahol nem képesek kommunikálni egymással a házastársak. Ezért arra gondoltam, írok arról, hogy a házastársak hogyan kezeljék a pénzügyeiket. Amennyiben ebben sikeresek vagytok, sokkal nagyobb eséllyel lesz kiegyensúlyozott és boldog a házasságotok. A probléma gyökere, hogy három dologra nem készítenek fel bennünket az életben, hiába neveltek a szüleink és töltjük lassan az életünk egynegyedét az oktatási intézményekben.

Teljes bejegyzés >>


Regisztráció

Töltse ki az alábbi mezőket, majd kattintson a regisztráció gombra: