Ápr
17

Hogyan spóroljak? (És hova tegyem a spórolt pénzt?)

"Dugi pénzre" több esetben is szükség lehet: ha van egy váratlan kiadásod (bedöglik a mosógép), kiesik egy fizetés (hosszabb betegség vagy állásvesztés miatt), de az is lehet, hogy van egy konkrét terved, amihez gyűjtöd a pénzt (utazás, bicikli, lakásfelújítás, költözés, gyerek...). Bárhogy is van, megvalósítható, reális tervre van szükség, az ugyanis maximum alacsony vérnyomásra ellenszer, amikor olyanokat olvasok, hogy "a nyugodt öregkorhoz csupáncsak havi ötvenezer forintot kell félretenni". Haha! Nem mondod! :) De mint sok más esetben, a spórolásnál is kár a végletekben gondolkodni, és attól, hogy nem tudsz ötvenezret félretenni egy hónapban, valamennyit még félretehetsz. Kérdés az, hogy mennyi legyen az a valamennyi, meg egyáltalán: MIBŐL?! Úgyhogy először kezdjük is ezzel.

Teljes bejegyzés >>

Ápr
17

Tartsd kordában a vásárlásaidat

A napokban olvastam egy ember okos tanácsát arról, hogyan tudod kordában tartani a vásárlásaidat, hogyan kerüld el azt, hogy felesleges ruhákkal, könyvekkel, kütyükkel, konyhai eszközökkel tömd tele a lakásod. Az emberünk az amerikai haditengerészetnél szolgált éveken át, ahol minden katonának adott méretű szekrénye volt, csak ott tudta tartani a személyes dolgait. Ezért ha venni akart valamit, akkor előtte valamit ki kellett selejteznie, mert egész egyszerűen nem tudta volna hová tenni az új szerzeményét. Ha új ruhát akart, vagy egy új könyvet, akkor először ki kellett egyet kukáznia a meglévő ruháiból, vagy könyveiből.

Teljes bejegyzés >>

Okt
8

Ötletek számlák rendszerezésére

Fontos, hogy mindig ugyanoda tegyétek a fizetésre váró számlákat, ez segít a fizetési határidők betartásában. Látható helyre kerüljenek a számlák, ne egy szórólap kupac tetejére. Jó megoldás kitenni a befizetésre vagy elintézésre váró dolgokat parafa vagy mágnes táblára, vagy valamilyen asztali rendszerezőbe. A pároddal együtt döntsétek el, hogy hova teszitek őket és a jövőben mindketten tartsátok magatokat ehhez. A befizetett számlákat lefűzve érdemes tárolni. Lehet gyűrűs könyvben, genoterm tasakokban. Vagy dossziékban, amiket irattartó papucsban tudsz tárolni. Szolgáltató, vagy hónapok szerint csoportosíthatod a papírokat. A befizetési bizonylatokat tűzd hozzá a számlákhoz, hogy ne keveredjenek el.

Teljes bejegyzés >>


Regisztráció

Töltse ki az alábbi mezőket, majd kattintson a regisztráció gombra: