2013-04-04

Tudnivalók a graeco Mini programról

A szolgáltatás célja, hogy lehetőséget nyújtson a háztartási költségek egyszerű, gyors és hatékony rögzítésére, tervezésére, elemzésére. A mindennapi rohanás során azonban gyakran megesik, hogy egy-egy tétel felvitelére nincs idő: felmerülő igény tehát egy olyan, okostelefonokról elérhető változat fejlesztése, mely a gyors tétel-felvitelt teszi lehetővé.

Első állomás: a graeco Mini

A http://mini.graeco.hu webcímen elérhető program az okostelefonokra lett kialakítva, azon belül is elsősorban az Opera Mini böngésző sajátosságait figyelembe véve. A program ugyanakkor természetesen bármely más böngészővel is ugyanúgy elérhető. Opera Minivel a http://graeco.hu oldalt megnyitva automatikusan a graeco Mini oldalra jutunk.

A program eléréséhez szükséges egy már meglévő, aktivált felhasználói fiók: az ehhez tartozó e-mail címmel és jelszóval léphetünk be. A belépés utáni első oldalon a felviendő tétel kategóriáját választhatjuk ki. Az ennek kijelölése után megjelenő űrlapon megadható a dátum, az összeg és egy opcionális megjegyzés. A gyorsabb felvitel elősegítése érdekében a dátum mezőbe automatikusan az aktuális nap kerül beírásra. A tétel a Felvitel gomb segítségével rögzíthető.

Mini nyitólap Kategória kiválasztása Új tétel felvitele

További kényelmi funkció a felhasználói fiók megjegyzése. Amennyiben a belépés és a tételek felvitele után nem lépünk ki a Kilépés gomb segítségével – mely minden egyes oldal alján megtalálható –, hanem csak bezárjuk az oldalt, a következő megnyitáskor nem kell ismét megadnunk az e-mail címet és a jelszavat, hanem egyből a kategóriaválasztó oldalra jutunk. Ez lehetővé teszi, hogy csak egyszer kelljen belépnünk, ezáltal még gyorsabb tételfelvitelt biztosítva.

További fejlesztések

A graeco Mini jövőbeni tervezett fejlesztése egy, az okostelefonokon található más böngészők képességeit kihasználó változat kialakítása, mely lehetővé teszi az internetelérés nélküli adatrögzítést, amennyiben a világháló éppen nem elérhető. Az így rögzített tételek pedig meglévő internetkapcsolat esetén majd egyetlen gombnyomással továbbíthatóak lesznek a graeco rendszerbe. Ez a változat a felhasználói szemnek is kellemesebb grafikai kivitellel készül majd.

Reméljük, felhasználóink hasznára és megelégedésére válnak ezen fejlesztések. Bármilyen kérdés, javaslat, vélemény esetén bátran forduljanak hozzánk az e-mail címen.

Vissza a hírekhez


Regisztráció

Töltse ki az alábbi mezőket, majd kattintson a regisztráció gombra: