Mi a ?

A megnevezés két angol kifejezésből jött létre: GRAphical ECOnomics, mely magyarra lefordítva talán „grafikus gazdaságtan“-ként adható vissza legjobban. A név tartalmazza a program célját is: egy olyan eszköz biztosítása a felhasználók számára, mellyel könnyen áttekinthetően tarthatják nyilván a háztartási költségeiket.

Az ötlet

Fiatal házasként feleségemmel tudtuk: nagyon fontos az anyagiak beosztása, annak nyilvántartása, hogy mire és mennyit költünk a mindennapokban. Kezdetben erre a célra egy táblázatot használtunk, mely az idő előrehaladtával nehezen áttekinthetőnek és kényelmetlennek bizonyult, mikor összetettebben is meg akartuk vizsgálni a pénzmozgásainkat. Ráadásul a grafikonok elkészítése is sok időt igényelt.

A ötlete ilyen előzmények után 2012 nyarán született meg. A kitűzött cél egy olyan háztartási napló program megalkotása volt, mely egyszerűen kezelhető és elérhető, valamint könnyen áttekinthető. A hangsúly az összesítések grafikus megjelenítésre került: sokkal szemléletesebb az arányok összehasonlítása egy diagramon, mint táblázatok segítségével. S egy kellemesen használható, látványos program talán könnyebbé és élvezetesebbé is teszi a költségnyilvántartás és elemzés száraz folyamatát.

A jelen

A program 2013 márciusában került publikálásra, s jelenleg több száz – a visszajelzések alapján elégedett – felhasználó alkalmazza a -t a költségei vezetésére. Már rendelkezésre áll egy okostelefonokról elérhető, egyszerűsített oldal is, ahol a felhasználók valóban bárhol, bármikor rögzíthetik tételeiket.

A jövő

A fejlesztés azonban nem állt meg: az eddigi visszajelzések alapján megtervezett új változat készítése jelenleg is folyamatban van. A felhasználó-központú szemléletettel készült és fejlődik tovább a jövőben is.


Regisztráció

Töltse ki az alábbi mezőket, majd kattintson a regisztráció gombra: